
آشنایی با ناشناختهترین حریف تیم ملی والیبال؛ کانادا، تیم اول آمریکای شمالی و مرکزی
به گزارش سایت رسمی برنامه نود و به نقل از سایت فدراسیون والیبال، دو هفته پیش از آغاز لیگ جهانی امسال، مرحله نهایی مسابقات قهرمانی آمریکای شمالی و مرکزی میان چهار تیم برتر رقابتهای مقدماتی در دیترویت ایالات متحده برگزار شد که کانادا موفق شد 3 بر صفر کوبا و مکزیک را شکست دهد و در بازی آخر هم آمریکا را با تمام بزرگانش سه بر دو مغولب کرد تا به عنوان تیم اول آمریکای شمالی و مرکزی راهی جامجهانی شود.
در آن بازی دنیل لوئیس، لیبروی ۳۹ ساله کاناداییها آنقدر توپ گرفت که مهاجمان آمریکا دستها را به علامت تسلیم بالا بردند و کمیته برگزاری مسابقات هم چاره نداشت جز یک انتخاب خارق العاده؛ یعنی معرفی این لیبرو به عنوان ارزشمندترین بازیکن مسابقات (MVP).
کانادا والیبال را به روش آمریکاییها دنبال میکند و اگرچه امسال برای اولین بار طلای قارهاش را بر گردن انداخته، اما همواره یکی از دو مدال دیگر این منطقه را برده است. با این حال، بهترین عنوان بین المللی کانادا مقام چهارمی المپیک ۱۹۸۴ است که سرمربی فعلی این تیم، گلن هوگ عضو موثر آن تیم نیز بوده و حالا آرزو دارد بتواند تیم کشورش را دوباره به آن روزهای خوب بازگرداند. هوگ یکی از مقبولترین و آموزگارترین چهرههای مربیگری والیبال در جهان است که از سال ۲۰۰۶ هدایت کانادا را بر عهده گرفته و بهترین مقامش نیز پنجمی لیگ جهانی ۲۰۱۳ بوده است. او در این سالها در لیگهای فرانسه، لهستان، اسلوونی و ترکیه مربیگری کرده و موفق شده با تیم پاریس به قهرمانی در فرانسه و اروپا دست یابد. دو پسر هوگ؛ کریستوفر و نیکولاس نیز از ملی پوشان کانادا در لیگ جهانی امسال بودند که برای تیم حاضر در جام جهانی، کریستوفر از ترکیب کانادا جا ماند.
کانادا که بازیکنانش در لیگهای برزیل، فرانسه، لهستان، ترکیه و هلند توپ میزنند، امسال قصد دارد یک طلسم ۲۴ ساله را بشکند و بالاخره پس از سال ۱۹۹۲ جواز حضور در المپیک را به دست آورد. به همین منظور و برای آمادگی هر چه بیشتر، علاوه بر حضور پرقدرت در مسابقات پان امریکن (که به مدال برنز دست یافت) و رقابتهای منطقهای، دو بازی تدارکاتی نیز در خانه با برزیل انجام داد.
این تیم یکی از ناشناختهترین حریفان ایران محسوب میشود و تاکنون تنها یک بار مقابل ایران صف آرایی کرده که پیروز میدان نیز بوده است.
دیدارهای رسمی ایران با کانادا از آغاز تاکنون
۲۰۰۴ (انتخابی المپیک): ایران (۰) – کانادا (۳)
31980